Nu-ți pierde concentrarea!

Ce s-a întâmplat cu timpul?

Când suntem ocupați în viața de zi cu zi, uneori ni se pare că anotimpuri întregi trec într-o clipită. Iar obiectivele pe care le avem… ei bine, și ele pot trece cu ușurință prin acea neclaritate. Vrei să te TREZEȘTI: să îți controlezi timpul și să îți atingi obiectivele. Dar cum?

În coaching sau în terapie vorbim uneori despre faptul că viețile noastre sunt în proces. Adică, viețile noastre curg în mod constant înainte, peste și în jurul înălțimilor și coborâșurilor experienței noastre de zi cu zi, ca un râu. Ca oameni, încercăm adesea să minimalizăm aceste suișuri și coborâșuri: planificăm pentru viitor, insistăm asupra trecutului și, astfel, evităm să trăim emoțiile din acest moment prezent. Ca urmare, ne atenuăm vivacitatea și ne cam pierdem concentrarea. Nu e de mirare că ne “trezim” brusc pentru a ne da seama că minutele, chiar zilele sau săptămânile au trecut pe lângă noi!

Ai avut vreodată experiența de a conduce o mașină doar pentru a te trezi brusc că ai ajuns la destinație? Unde ai fost? Nu în prezent, asta e sigur!

Dar, de fapt, ce înseamnă să fii prezent în viața de zi cu zi?

Este destul de provocator să îți concentrezi toată atenția asupra acestui moment. Încearcă: În timp ce citești aceste cuvinte, încetinește. Experimentează acțiunea de a citi câte un cuvânt la un moment dat. Ce sunete auzi în camera din jurul tău? Cât de confortabilă te simți? Cum respiri? Recunoaște că ești în viață, chiar acum, în acest moment. Cum a fost asta pentru tine?

Iată un alt experiment. Poți să râzi – – dar încearcă oricum. S-ar putea să-ți ofere un mod cu totul nou de a fi în acest moment:

În timp ce îți petreci ziua, întreabă-te: Unde mi-e fundul? Pe un scaun? Pe un perete? Trecând pe lângă magazinul de consignații de pe strada principală? Oricât de nebunesc ar părea; este foarte greu să nu fii prezent când încerci să îți dai seama unde îți este fundul!

OK! Acum ai încercat conștientizarea șezutului și probabil că ai auzit tot felul de alte sfaturi pentru a deveni prezent în acest moment – respirație, atenție, meditație și așa mai departe.

Acum lărgește conceptul: cum poți rămâne prezent și concentrat pentru un proiect sau un obiectiv din viața ta? Selectează o temă.

Iată cum funcționează: De exemplu, tema mea pentru afacerea mea din acest an este “distracție și acțiune inspirată”. Această temă servește drept filtru. În fiecare lună, îmi revizuiesc obiectivele de afaceri prin prisma temei mele și le prioritizez pe cele care vor fi cele mai distractive și care îmi vor oferi mie și clienților mei cea mai mare inspirație. Făcându-mi un brainstorming de proiecte pe care să le întreprind, le caut pe cele care se potrivesc cel mai bine cu tema mea. Tema mea îmi oferă un sentiment de explorare atunci când aleg noi oportunități: numai săptămâna trecută, am participat la o emisiune tv și am fost lector invitat la Universitatea din București. Acestea sunt experiențe pe care nu mi le-aș fi imaginat în trecut, dar mi-au ieșit în cale, s-au potrivit criteriilor și au fost atât de DISTRACTIVE!

Una dintre clientele mele are o temă pentru această lună în ceea ce privește începerea afecerii proprii: Acțiune! Concentrată pe acțiune , ea are niște obiective curajoase pentru a obține primii clienți. La fiecare pas pe care îl face, se întreabă: ” această acțiune mă conduce mai aproape de obiectivele mele?”. Ar trebui să o vedeți în acțiune – este senzațională!

Este timpul ca și tu să te trezești și să acționezi!

Fii conștient de puterea pe care o ai de a-ți crea propriul drum și de a te transforma în cea mai bună versiune a ta!

Care este tema TA? 

Shopping Cart